Woonwenz:

Start machinale sloop van de 41 meter hoge Julianaflat in Venlo

In opdracht van Woonwenz zijn wij vorige week begonnen met de machinale sloop van de 41 meter hoge Julianatoren in de Gemeente Venlo.

SLOPEN =
HIGH-REACH

Aan de Deken van Oppensingel in het centrum van Venlo, de plek waar op dit moment nog de Julianatoren staat, komt een nieuwe slanke woontoren. Een toren van 18 verdiepingen met 72 huurappartementen. 

In 2021 zijn wij begonnen met de asbestsanering en met het strippen van de flat. Hierbij zijn verschillende materialen gedolven. Deze zijn terug te vinden in onze materialenbank; www.gebruiktebouwmaterialen.com.

De bedoeling was dat de machinale sloop van de flat hierna zou starten maar omdat er vleermuizen in het gebouw geconstateerd werden, is de sloop uitgesteld. 

Nu zijn wij dus eindelijk begonnen met de machinale sloop van de Julianatoren. Met de speciale, zogenaamde High Reach kraan worden de bovenste verdiepingen gesloopt. Naar verwachting duren deze werkzaamheden ongeveer drie weken. Met een reguliere kraan worden de sloopwerkzaamheden dan voortgezet.  

De specifieke wens van Woonwenz was dat zoveel mogelijk van de betonconstructie verwerkt en hergebruikt gaat worden. Wij zorgen ervoor dat het betongranulaat als nieuwe grondstof voor beton verwerkt wordt in nieuwe beton.
 

  • Deel nieuwsbericht: