CIRCULAIR SLOPEN:

WIJ NEMEN
VERANTWOORDELIJKHEID.
ELKE DAG.

CIRCULAIR SLOPEN =
DUURZAAM

Circulair ondernemen is op dit moment in Nederland één van de meest gehoorde termen. Ook in de wereld van het slopen is circulair slopen een veel gehoord begrip. Veel bedrijven praten er over, wij doen het en maken het circulair slopen waar!

Vooruitstrevend en duurzaam slopen bij ieder project. Circulair slopen staat dan ook voorop bij A. van Liempd Sloopbedrijven. Want bij ons is duurzaam slopen goedkoper dan traditioneel slopen! Wij streven naar maximaal hoogwaardig hergebruik van bouwmaterialen. Oftewel: materialen worden hergebruikt waarvoor ze in eerste instantie zijn gemaakt. Een kozijn als kozijn, een deur als een deur. We behandelen onze circulaire materialen alsof het nieuwe grondstoffen zijn. Een goed voorbeeld daarvan is ons hout, voor het hergebruik van sloophout worden de gedolven materialen van A. van Liempd Sloopbedrijven als FSC®-gecertificeerd aangeboden door hun dochterbedrijf Gebruiktebouwmaterialen.com

direct-contact
terug-bellen
Sint-Oedenrode; thuisbasis van Gebruiktebouwmaterialen.com
CIRCULAIR SLOPEN =
SCHEIDEN

Ladder van Lansink
Wij zien een gebouw als een grondstoffenbank. Wij demonteren, scheiden en sorteren het, zodat er weer een nieuw product van gemaakt kan worden. Dat doen wij aan de hand van ‘De Ladder van Lansink – De Afvalhiërarchie’. Deze rangorde van afvalverwerking onderscheidt drie categorieën van omgaan met afval. Preventie en hoogwaardig hergebruik hebben de hoogste prioriteit. Vervolgens recycling en hoogwaardige energiewinning. De minste voorkeur heeft het verbranden of storten van afval, maar dit komt bij ons zelden voor.

Dubbelop winstgevend

Dat klinkt wellicht logisch, maar dat is het niet. A. van Liempd Sloopbedrijven is één van de weinige circulaire sloopbedrijven die dit gedachtegoed ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Wij hebben de juiste afzetkanalen en creëren vraag vanuit de markt. Hierdoor halen wij uit elk project meer en meer materialen die hoogwaardig worden hergebruikt. Uiteindelijk vinden alle gebruikte materialen een nieuwe en aantoonbare bestemming voor de juiste prijs.

A. van Liempd Sloopbedrijven maakt voor het hoogwaardig hergebruik altijd een materialen inventarisatie. Aan de hand van deze inventarisatie ontvangt men een korting op de aanneemsom. De geschikte materialen voor hergebruik worden vervolgens vakkundig gedemonteerd en aangeboden op de particuliere en zakelijke markt via Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM). Door ons unieke trackingsysteem is de herkomst van elk product bekend. Dit geeft een toegevoegde waarde aan het circulaire product. De succesvolle materiaal- en grondstoffenbank is een feit en wordt gebruikt door architecten, bouwaannemers en woningcorporaties.

Circulair slopen is goedkoper dan traditioneel slopen.

Waarom circulair slopen? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Door bouwmaterialen te hergebruiken in uw eigen projecten of door deze materialen te verkopen aan de markt. De grondstoffen krijgen opnieuw waarde. Zo resulteert op termijn circulaire sloop altijd in winst. Daarnaast worden innovaties die bijdragen aan een circulaire economie op de voet gevolgd. Kortom: u haalt meer uit uw gebouw en draagt bij aan een duurzame samenleving.

A. van Liempd Sloopbedrijven verricht hiervoor vooraf een inventarisatie van de aanwezige materialen en mogelijke hergebruiktoepassingen. Daarnaast maken wij gebruik van de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat betekent een lagere kostprijs. Als tegenprestatie genieten ze van een opleiding en vergroot dit de kans op terugstroom naar de arbeidsmarkt.

Onze FSC®-Certificering

Voor het hergebruik van sloophout beschikt de dochteronderneming van A. van Liempd Sloopbedrijven BV,  Gebruiktebouwmaterialen.com over een officieel FSC®-Certificaat (Forest Stewardship Council®). Hiermee wordt aangetoond dat het sloophout dat bij eigen projecten vrijkomt, volledig wordt hergebruikt en weer wordt verwerkt in nieuwe producten. Officieel is het certificaat aan Gebruiktebouwmaterialen.com verleend voor de materiaalcategorie ‘Post-Consumer Reclaimed Materials’. Wereldwijd zijn er slechts enkele van deze certificaten verstrekt. Hiermee onderstreept
A. van Liempd Sloopbedrijven met Gebruiktebouwmaterialen.com zijn toonaangevende kwaliteit. Het gebruikte hout wordt via een eigen systeem ontdaan van het ijzer zoals spijkers en schroeven.

Verantwoord bosbeheer

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen met behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. Door met Gebruiktebouwmaterialen.com FSC te gebruiken, draagt A. van Liempd Sloopbedrijven direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.