Circulaire sloop Paviljoen 17.500m2 :

Technische Universiteit

Met trots mogen wij mededelen dat wij de aannemer zijn geworden van de circulaire sloop van het Paviljoen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. 

 

SLOPEN =
wetenschap

Mede doordat we de maximale waarde uitdeze grondstoffenbank van 17.500m2 BVO kunnen halen hebben wij op basis van de EMVI sloopaanbesteding niet alleen het beste plan gemaakt. Maar ook de beste prijs kunnen aanbieden. 

 Het Paviljoen is het oudste gebouw op de campus (bouwjaar 1956) en wordt met veel respect en beleid door ons afgebroken. Het gebouw is destijds neergezet als noodgebouw waarbij volgens de architect Sam van Embden “de grootste soberheid betracht” werd. Deze soberheid zie je terug in de constructie en maakt het nu, 64 jaar later, mogelijk dat een groot deel hoogwaardig hergebruikt zal worden op de campus. Zowel onderdelen van het Paviljoen (prefab betonelementen) als van het Paviljoen NP (stalenconstructie) zullen een tweede leven krijgen op de campus.  

 De TU/e heeft een hoog ambitieniveau opgelegd op dit project en wil samen met ons ervaring opdoen in circulair slopen. Hierdoor kan onze kennis overgedragen worden op de studenten en wetenschappers welke een essentieel onderdeel zijn in de nieuwe circulaire bouw economie. 

 

  • Deel nieuwsbericht: