CASADE:

Circulaire sloop 6 hoogbouwflats

In Waalwijk zijn we deze week begonnen met de totaal sloop van 6 hoogbouwflats in de wijk Bloemenoord.  In opdracht van woningcorporatie Casade en de BAM zullen we ons, in de eerste fase ontfermen over de flats aan de Valeriaanstraat en het Distelplein.

SLOPEN =
NIEUW BEGIN

In deze eerste fase zullen 120 woningen plaats maken, voor nieuwe hedendaagse appartementsgebouwen. De hoogbouwflats hebben 7 verdiepingen en een gemiddelde hoogte van 21 meter. Allereerst  beginnen we met de uitgebreide asbestsanering en het demonteren van alle herbruikbare materialen. Sanitair, stoppenkasten, insteeksloten, kunststof- en aluminium kozijnen en alle voor én achterdeuren,  gaan een tweede leven krijgen dankzij Gebruiktebouwmaterialen.com. Zelfs de balkonhekken, met een totale lengte van 1.250 meter, zullen een hoogwaardige herbestemming krijgen bij andere woningcorporaties.

Na demontage en asbestsanering, zullen we met onze Volvo EC380E High-reach Demolition kraan de gebouwen delven. In deze eerste fase zullen we ongeveer 15.000.000 kg aan zuiver betongranulaat delven. Deze secundaire grondstof zal verwerkt worden tot circulair beton. Hierdoor behouden we niet alleen de waarde van deze kostbare grondstof maar dit resulteert ook in -155.670 kg/CO2 emissie reductie.

Op dezelfde locatie realiseert BAM Wonen, in opdracht van de woningcorporatie, 118 nieuwe en energiezuinige huurappartementen. De appartementen zullen nul-op-de-meter (NOM) worden en verdeeld worden over drie gebouwen.

Meer informatie over de nieuwbouw is te vinden op; https://www.casade.nl/bloemenoordflats.

 

  • Deel nieuwsbericht: