MADASTER:

Samen de grondstoffencirkel sluiten met Madaster en Gebruiktebouwmaterialen.com

Vandaag heeft Madaster Services een partnerovereenkomst getekend met Gebruiktebouwmaterialen.com, een onderdeel van A. van Liempd Sloopbedrijven. Met het partnerschap stimuleren de online materialenbibliotheek en circulaire bouwmarktplaats hergebruik van gebruikte bouwmaterialen. Circulair bouwen wordt eenvoudiger.

SLOPEN =
Registreren

MATERIALENBIBLIOTHEEK 

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit deze online bibliotheek kan van elk vastgoed object een beveiligd webbased materialenpaspoort gegenereerd worden. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij sloop of verbouwingen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

CIRCULAIRE BOUWMARKTPLAATS

A. van Liempd Sloopbedrijven heeft met Gebruiktebouwmaterialen.com(GBM) een online marktplaats ontwikkeld waar zowel particulieren als bedrijven bouwmaterialen kunnen verkrijgen. De materialen worden door het eigen demontageteam vakkundig uit te slopen/renoveren gebouwen gehaald en na een kwaliteitscontrole aangeboden via www.gebruiktebouwmaterialen.com om opnieuw gebruikt te kunnen worden.

“Wij zijn verheugd GBM aan ons netwerk van partners toe te mogen voegen. Zij beschikken over de nodige kennis op het gebied van inventarisatie, circulair slopen en het liquide maken van bouwmaterialen via een marktplaats. Dit biedt gebruikers van Madaster direct nieuwe services zoals gebouwinventarisaties en een verkooppartner. Via dit partnerschap streven we ernaar om zoveel mogelijk bestaande gebouwen te voorzien van een materialenpaspoort en om in 2019 een automatische koppeling te realiseren tussen Madaster en de marktplaats GBM.’’ – Rob Oomen, Partnership Manager 

“De circulaire (bouw)economie is zich aan het vormen. Bij GBM zijn wij dagelijks bezig om met onze circulaire bouwmarkt vraag en aanbod die hieruit ontstaan zo goed mogelijk bij elkaar te brengen. Het doel is om voor gebouweigenaren de grondstofcirkel te sluiten. Samen met Madaster gaan wij ervoor zorgen dat vraag en aanbod snel en adequaat op elkaar kunnen worden afgestemd. Zo is het mogelijk om ruim voor de daadwerkelijke sloop, op basis van de marktwaarde, goed onderbouwde investeringskeuzes te maken.” – Arie van Liempd, directeur GBM 

 

  • Deel nieuwsbericht: