Van Stiphout:

Start machinale sloop Kapittelhof en Rabobank Sint-Oedenrode

Woensdagmiddag 1 februari heeft wethouder Jan van Burgsteden van de gemeente Meierijstad het officiële startsein gegeven van het project Hart van Rooi in het centrum van Sint-Oedenrode. Hij nam vanuit onze Caterpillar 323 met de sorteergrijper een stuk muur uit een van de panden. Door de sloop van het vroegere kantoor van Rabobank aan de Markt en de voormalige huurwoningen aan het Kapittelhof wordt er plaats gemaakt voor de bouw van 56 appartementen, een parkeergarage en commerciële ruimte.

SLOPEN =
Slopen

Wij zijn gespecialiseerd in grote binnenstedelijke sloopprojecten en zijn hierbij landelijk actief. Toch blijft het altijd speciaal als wij in ons eigen dorp een project als deze mogen uitvoeren. We zijn er trots op dat we in opdracht van bouwbedrijf van Stiphout deze klus mogen uitvoeren.  

De stripwerkzaamheden van de voormalige bank en de woningen aan het Kapittelhof zijn ondertussen gereed. De aankomende weken zullen wij bezig zijn met de machinale sloop van de panden. Bij de sloop wordt onze Volvo High Reach 65 ton’s kraan gebruikt welke het gebouw gaat knippen/crushen om eventuele overlast te beperken. De machine is uitgerust met een nevelaar, tevens zal er met een hoogwerker extra water ingezet worden voor stofbeperking.

“Het is een uitdagend project”, volgens onze directeur Arie van Liempd. “Het gebouw is beperkt toegankelijk en de omgeving is nauw betrokken, er zijn grote betonnen kluizen, voorzien van dikke stalen deuren die herinneren aan de tijd dat de bank actief was, maar zonder uitdaging is het al gauw saai! Je bent pas bijzonder als je uitdagingen aankunt.”

Dit project in het hartje van Rooi is ook weer voor onze materialenbank mooi waarbij wij alle afkomende materialen zullen hergebruiken. Veel bouwmaterialen worden zorgvuldig gedemonteerd en via Gebruiktebouwmaterialen.com opnieuw op de markt gebracht voor zowel de particulier als de zakelijke klant. 

 


 

 
 

 

  • Deel nieuwsbericht: