MADASTER:

Waste is material
without an identity.

SLOPEN =
Grond- stoffen registratie

Registratie van materialen in de gebouwde omgeving is cruciaal voor de realisatie van de circulaire economie. Een goede en gedetailleerde inventarisatie en registratie van deze materialen, vormt de basis voor maximaal en transparant hergebruik. Doordat we weten wat we bezitten, kunnen we de juiste manier bedenken om hier zo duurzaam mogelijk mee om te gaan.

"Waste is material without an identity", aldus Thomas Rau. Zijn visie sluit perfect aan op die van ons en daarom behoort Madaster tot onze 360°partners.

Materialenbibliotheek

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het Kadaster. Vanuit deze online bibliotheek kan van elk vastgoed object een beveiligd webbased materialenpaspoort gegenereerd worden. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij sloop of verbouwingen eenvoudiger.

 

Arie van Liempd over de samenwerking;
"De circulaire (bouw)economie is zich aan het vormen. Bij GBM zijn wij dagelijks bezig om met onze circulaire bouwmarkt vraag en aanbod die hieruit ontstaan, zo goed mogelijk bij elkaar te brengen. Het doel is om voor gebouweigenaren de grondstofcirkel te sluiten. Samen met Madaster gaan wij ervoor zorgen dat vraag en aanbod snel en adequaat op elkaar kunnen worden afgestemd. Zo is het mogelijk om ruim voor de daadwerkelijke sloop, op basis van de marktwaarde, goed onderbouwde investeringskeuzes te maken." – Arie van Liempd, directeur GBM

 

Service partner Gebruiktebouwmaterialen.com

Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM), onderdeel van A. van Liempd Sloopbedrijven, is officieel service partner van Madaster. De service bestaat uit het inventariseren, demonteren, transporteren, registreren, opslaan, vermarkten en verkopen van gebruikte materialen. De missie van GBM is om zoveel mogelijk materialen voor de beste prijs een tweede leven te geven.

Als gebouweigenaar kunt u dus de materialeninventarisatie door GBM laten uitvoeren. Vervolgens is het mogelijk deze gegevens te registreren in Madaster. Wat GBM onderscheidt van andere inventariserende partijen is, dat wij zowel de demontage als de verkoop van de materialen op ons kunnen nemen. Doordat GBM reeds jaren marktleider is in gebruikte bouwmaterialen, kunt u er vanuit gaan dat wij voor u de grootste financiële waarde creëren. Wij nemen de materialen direct van u over, dus u bent niet afhankelijk van het verloop van de verkoop. Bij ons ontvangt u direct het “statiegeld” op uw materialen. Ons eigen demontage team demonteert vakkundig de materialen. Hoogwaardig hergebruik gegarandeerd.

Mocht u meer informatie willen over deze service neemt u dan contact op met onze circulair specialist;

Ing. Barthel van Dinther
barthel@gebruiktebouwmaterialen.com
0413-490524

direct-contact
terug-bellen

 

Ladder van Lansink
Wij zien een gebouw als een grondstoffenbank. Wij demonteren, scheiden en sorteren het, zodat er weer een nieuw product van gemaakt kan worden. Dat doen wij aan de hand van ‘De Ladder van Lansink – De Afvalhiërarchie’. Deze rangorde van afvalverwerking onderscheidt drie categorieën van omgaan met afval. Preventie en hoogwaardig hergebruik hebben de hoogste prioriteit. Vervolgens recycling en hoogwaardige energiewinning. De minste voorkeur heeft het verbranden of storten van afval, maar dit komt bij ons zelden voor.