LEYSTROMEN:

Eerste sloophandeling circulaire sloop 47 woningen Rijen

Afgelopen woensdag hebben wij met onze nieuwe opdrachtgever Leystromen en oudbewoners het startsein gegeven voor de circulaire sloop van de militaire wijk.

SLOPEN =
NIEUW LEVEN

De militaire wijk in Rijen krijgt een grote opknapbeurt waarbij een groot aantal woningen gerenoveerd wordt. Daarnaast zullen er ook 47 woningen door ons op een circulaire manier ontmanteld worden. In dit project werken wij voor de eerste keer samen met woningcorporatie Leystromen. In een aanbestedingstraject zijn wij mede door onze circularie werkwijze geselecteerd als aannemer. Oud buurtbewoners en omwonenden spelen hierin een centrale rol. Naast het eerste sloopmoment met oudbewoners hebben wij twee dagen georganiseerd waarbij geïntresseerden onder begeleiding van onze vakmensen materialen in de woning konden demonteren. Spullen als rolluiken, wandcontactdozen, planten uit de tuin, schuttingen, tegels, gordijnen, binnendeuren en dakpannen die voor deze mensen niet betaalbaar zijn hebben hierdoor een tweede leven gekregen. Lokaal hergebruik heeft daardoor een nieuwe demensie gekregen. 

De overige zaken zoals de overgebleven dakpannen, CV-ketels, balkhout, achterdeuren, stoppenkasten en dakbeschot krijgen via onze dochteronderneming Gebruikte Bouwmaterialen B.V. een tweede leven en zijn ondertussen op de materiaalbank te vinden.

 

  • Deel nieuwsbericht: