RECYCLE STROMEN / GRANULAAT:

SLOPEN IS GEVEN
EN NEMEN.
ELKE DAG OPNIEUW.

SLOPEN =
DELVEN

Duurzaam slopen betekent natuurlijk ook duurzaam recyclen. Inmiddels kunnen bijna alle materialen worden omgezet naar nieuwe materialen. Daarvoor werken wij samen met actieve partners in recycling, productie en industrie. Met dezelfde duurzame visie, hoge betrokkenheid en aandacht voor mens en milieu zoeken we samen naar de beste nieuwe bestemming van deze grondstoffen.

Niet slopen, maar delven

Onderstaande materialen verwerken wij gescheiden zodat deze gebruikt kunnen worden in nieuwe productieprocessen. Helaas is het zo dat op dit moment alleen metalen geld opbrengen en dat alle overige grondstoffen geld kosten om te laten verwerken.

Dit heeft met name te maken met de vraag en aanbod van deze grondstoffen en daarbij de inzet van vervanging in het productieproces. Zo wordt bijvoorbeeld kalkzandsteen uit sloop als zandvervanger in nieuwe kalkzandsteen gebruikt. Men kan zich voorstellen dat een gerecycled product moeilijk kan concurreren tegen het goedkoopste product op aarde; zand.

Het is aan de producerende industrie om meer en meer gerecyclede materialen toe te passen in hun productieprocessen. Hierdoor zal vraag ontstaan en gaan de kosten van verwerking omlaag en zo dus ook de sloopkosten.

A. van Liempd is altijd op zoek naar mogelijke contacten in de producerende industrie om haar gedolven grondstoffen in te kunnen zetten. U als opdrachtgever kunt hier ook een bijdrage in leveren door bij de nieuwbouw te kiezen voor producten waar een deel of geheel bestaat uit gerecyclede bouwproducten.

Recyclen

Wij slopen niet. Wij delven nieuwe grondstoffen. In onderstaande lijst geven wij u een beeld waar deze producten voor gebruikt worden.

• Betonpuin

Betongranulaat als grindvervanger in nieuwe beton.

• Hout: A (onbehandeld), B (behandeld)

Spaanplaten volledig gemaakt uit gerecycled sloophout.

• Metalen (ferro en non-ferro)

Nieuwe metalen producten.

• Keramiek (schoon sanitair, e.g. wastafels, toiletpotten)

Nieuw keramiek, 20% gerecycled keramiek.

• Glas

Nieuw vlakglas, 100% uit gebruikt glas.

• Gips

Gipsplaten met op dit moment maximaal 20% hergebruikt gips.

• Bitumen dakafval (enkel teervrij)

Nieuwe bitumen gemaakt met bijmenging van min. 15% gerecyclede bitumen.

• Kunststoffen

Drielaags PVC buis met de binnenste laag van gerecycled PVC. 60% van de buis.

Granulaat

A. van Liempd Sloopbedrijven benut grondstoffen op een duurzame manier. De grootste en dus belangrijkste grondstof is puin. Jaarlijks recyclen we circa. +250.000 ton tot granulaat. Dat doen we o.a. met mobiele puinbreekinstallaties die zowel grote als kleine hoeveelheden beton en puin recyclen tot granulaat / repac. Daarbij produceren we dus menggranulaat en zuiver betongranulaat; geschikt als grindvervanger in nieuw beton. En dat betekent (indien voorradig): zéér gereduceerde prijzen voor het aanbod van granulaat. Dankzij ons moderne machinepark kunnen we op bijna elke locatie breken zonder overlast van stof e/o trillingen.

Voordelen van breken op locatie;
  • Duurzaam, hergebruik op locatie of voor (lokale) nieuwbouw en/of wegenbouw projecten.
  • Kosten efficiënt. Breken op locatie is voordeliger voor de opdrachtgever.
  • Minder transportbewegingen is minder CO2 uitstoot.
  • Vergunning is eenvoudig te verkrijgen en door de nieuwste breektechnieken is de overlast minimaal.

Neem via deze link direct contact met ons op voor het actuele aanbod en locaties waarbij granulaat beschikbaar komt. Ook als u geïnteresseerd bent in onze andere zuivere grondstoffen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.