BRABANT WONEN:

SAMEN CIRCULAIRDER SLOPEN

In de Gemeente 's-Hertogenbosch zijn we weer aan een nieuw project begonnen voor Brabant Wonen. In de Gestelsebuurt gaan we aan de slag met een portieketage flat van 24 woningen.

SLOPEN =
CIRCULAIR

In dit bijzondere project werken we in een complementair team samen aan Samen Circulairder slopen. Een nieuwe manier van tenderen voor circulaire sloopprocessen, waarbij vertroiuwen en samenwerking de basis vormen.  

Al tientallen jaren is Brabant Wonen een vaste klant van ons. Het is dan ook fantastisch dat ze ons in de aanbesteding met 3 concullega's hebben geselecteerd om deze samenwerking gezamenlijk op circulair vlak uit te breiden.

Dit betekend dat we met name nieuwe verbindingen gaan leggen met de nieuwbouw. Want geen circulaire bouw zonder circulaire sloop en anders natuurlijk ook niet. Hierbij staat het intern hoogwaardig  hergebruiken van (constructieve) onderdelen centraal. Het oude gebouw als grondstoffenbank voor de nieuwbouw. 

Daarnaast hebben we afgelopen week de eerste materialen gedolven voor ons circulair assortiment welke via Mastermate opnieuw worden ingezet in het Dagelijks Onderhoud en Mutatie van de woningcorporatie. Zo behouden we de maximale waarde en sluiten we de cirkel!

 

  • Deel nieuwsbericht: