SKPO:

Circulaire goudmijn de Achtbaan in Eindhoven

In opdracht van SKPO een bestuur van 35 basisscholen in Eindhoven en Son en Breugel, hebben wij de circulaire sloop van basisschool De Achtbaan uitgevoerd.

SLOPEN =
DELVEN

In stadsdeel de Achtste Barrier te Eindhoven, was basisschool De Achtbaan gelegen. Deze school, gebouwd in de jaren 90 was een ''circulaire goudmijn'' als het gaat over uitkomende materialen. Hierdoor hebben wij samen met www.gebruiktebouwmaterialen.com SKPO de meest interessante aanbieding kunnen doen. Wederom het bewijs dat circulaire slopen lonend is! 

De verdere uitvoering van de werkzaamheden hebben wij geheel conform haar vaste eigen methode voldaan.

Zo is begonnen met het plaatsen van bouwhekken en het verwijderen van de nog aanwezige vloerbedekking en overige aanwezige huisraad. Aansluitend zijn alle hoogwaardige onderdelen gedemonteerd. Nadat deze gedemonteerd waren kon de ''sloop'' beginnen, de school is met behulp van een van onze duurzame machines gesloopt. Het sloopterrein is vervolgens door onze ervaren machinist egaal opgeleverd. Nu kan de nieuwbouw beginnen!

Als eerder aangegeven is uit deze sloop een schat aan materialen gedolven. Zo hebben wij onder anderen een aantal speeltoestellen kunnen delven maar ook isolatiemateriaal, dakpannen, underlayment, baklhout, groepenkasten, verschillende soorten deuren en een trappen. Al deze materialen zijn terug te vinden binnen onze materialenbank www.gebruiktebouwmaterialen.com. Daarnaast zullen een groot aantal materialen terugkeren in de nieuwe school en intern worden hergebruikt binnen SKPO. Zo is de CV-ketel op een andere school locatie hergebruikt en zullen 825m2 betontegels, 147m1 hekwerk, de zandbak en 110m1 strekkende meter balkhout terugkeren in de nieuwe Achtbaan.

 

  • Deel nieuwsbericht: