Woonstad Rotterdam:

Circulaire sloop 164 woningen

Afgelopen week hebben Arie van Liempd en directeur bestuurder Mohamed el Achkar elkaar de elleboog geschut voor een betere wereld van morgen. De woningcorporatie krijgt hiermee haar eigen materialenbank op www.gebruiktebouwmaterialen.com.  

SLOPEN =
Materiaal- bank

Gezamenlijk gaan we over de volle breedte werken aan een circulaire uitstroom van bouwmaterialen. Het eerst project hierin is deze week gestart, waarbij we 164 woningen en 4 bedrijfsruimtes circulair zullen delven in de Tarwebuurt Rotterdam. 
 
De ondertekening van deze overkoepelende samenwerking is een zeer belangrijke mijlpaal in de transitie naar de circulaire economie in en rondom Gemeente Rotterdam en uiteindelijk van heel Nederland. 
 
Met meer dan 57.000 woningen is Woonstad de grootste van onze materiaalbank partners. Gezamenlijk beheren we nu de circulaire uitstroom van ca. 127.500 woningcorporatie woningen! Dat is nog eens impact maken!
 
Door deze samenwerking komt tegelijkertijd een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid. Want het zal niet alleen bij een online materialenbank blijven. Gezamenlijk zullen we onze tweede circulairehub openen in Rotterdam. Hierdoor kunnen we de spullen van Woonstad en andere corporatie uit de stadsregio Rijnmond regionaal worden afgezet via www.gebruiktebouwmaterialen.com

 

  • Deel nieuwsbericht: