TRUDO:

Circulaire keten sluiten

Met de ondertekening van het duurzaamheidsmanifest ‘Gewoon Doen’ beloofden de vier Eindhovense corporaties en de gemeente serieuze stappente zetten op weg naar een duurzame omgeving. “Wij vinden dat je inderdaad gewoon moet doen,” zegt Sint Trudo-directeur Jos Goijaerts. “

SLOPEN =
DOEN

Je kunt wel afwachten tot anderen hebben uitgedokterd wat de beste technologieën en systemen zijn, maar dan ben je zo tien jaar verder. Wij gaan gewoon aan de slag. Experimenteren, onderzoeken en leren in de praktijk. Dat doen we al jaren zo bij Trudo! Als wij en de andere corporaties daarbij ervaringen en kennis delen kan de verduurzaming sneller gaan. 

In April tekende Trudo daarom met Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM) de overeenkomst om haar uitstromende materialen zo hoog mogelijk in de keten te houden. Met 7.000 wooneenheden is Trudo naast Woonbedrijf de tweede Eindhovense woningcororatie die de samenwerking met GBM is aangegaan. Materialen die uitstromen bij renovatie en sloop zullen via GBM hoogwaardig hergebruikt gaan worden. Daarbij zetten we gezamenlijk de volgende stap richting een centrale materialenbank voor de gehele stadsregio Eindhoven waaruit alle leden van het Duurzaamheidspact (Gemeente Eindhoven, WoonInc, Thuis, Trudo en Woonbedrijf) van gebruik kunnen maken.  

De materialenbank voor woningcorporaties maakt de besparing, waarde en CO2 reductie van hoogwaardig hergebruik concreet, inzichtelijk én aantoonbaar. Door het begrijpen en delen van de gezamenlijke belangen is het mogelijk dat materialen op een betere en grootschalige manier een tweede leven krijgen. Opbrengsten i.p.v. kosten! 

Wilt u als woningcorporatie ook uw eigen materialenbank en uw materialen/grondstoffen omzetten in waarde? Neem dan contact met ons op.

 

  • Deel nieuwsbericht: