media:

Reactie A. van Liempd omtrent berichtgeving media

Wij hebben kennisgenomen van berichtgeving in de media over een onderzoek naar de integriteit van ambtenaren bij de Gemeente Rotterdam. Hierin wordt gerefereerd aan Boijmans van Beuningen, een project waar A. van Liempd als hoofdaannemer de asbestsanering heeft uitgevoerd, dit is inmiddels succesvol afgerond. We zijn geen onderdeel van het onderzoek en verwachten daar geen rol in te gaan spelen. Uiteraard zullen we alle medewerking verlenen mocht de gemeente Rotterdam een beroep op ons doen.

SLOPEN =
Transparant

In de afgelopen weken hebben we naar aanleiding van dit onderzoek mediavragen ontvangen en worden we in enkele artikelen genoemd. Helaas worden hierbij verkeerde aannames gemaakt en onjuiste informatie over ons bedrijf en onze werkwijze vermeld.

De asbestsanering bij Boijmans van Beuningen was, zoals ondertussen alle sloopprojecten voor de gemeente Rotterdam, risicodragend aanbesteed. Dit houdt in dat er geen additionele kosten in rekening worden gebracht indien er onvoorzien extra asbest wordt aangetroffen. Het was voor ons een belangrijk en prestigieus project waar we onze expertise ten volle hebben kunnen inzetten. We vinden het betreurenswaardig dat ons bedrijf ongegrond in een kwaad daglicht wordt gezet. Temeer omdat wij zelf met trots en tevredenheid terugkijken op een geslaagd project. 

In 2019 is ons op basis van EMVI (economisch meest voordelige inschrijving) de Europese openbare aanbesteding voor dit project gegund. Een aanbestedingsprocedure is een uitgebreid traject dat in het leven is geroepen om eerlijke kansen en transparantie te waarborgen. Op regelmatige basis schrijven we in op aanbestedingsprojecten, soms wordt ons een project gegund, soms gaat het naar een concurrent.  We hebben het project in constructief overleg met de betrokken partijen gepland, gestart en inmiddels naar volle tevredenheid van de opdrachtgever, de gemeente Rotterdam, afgerond. 

Als gerenommeerd sloopbedrijf en koploper op het gebied van circulariteit, zijn we actief sinds 1988. We werken op jaarbasis aan zo’n 35 tot 60 grote en kleinere (sloop gerelateerde) projecten voor een regionaal en nationaal klantenbestand van circa 80 vaste opdrachtgevers. Als sloopbedrijf hebben we in de loop der jaren meerdere expertises ontwikkeld, inmiddels bestaat ons team uit zo’n 35 gespecialiseerde medewerkers op het gebied van o.a. circulair slopen en asbestsanering.

 

  • Deel nieuwsbericht: