Winterswijk - Rijksvastgoedbedrijf :

Pilotproject circulaire sloop belastingkantoor

In Winterswijk is A van Liempd Sloopbedrijven in november 2017 gestart met het pilotproject circulaire sloop van het belastingkantoor aan de Misterweg 142 in Winterswijk. Opdrachtgever voor deze sloop is het Rijksvastgoedbedrijf.

SLOPEN =
Circulair

Nederland in 2050 circulair, dat is de doelstelling van onze overheid. Belangrijk onderdeel hiervan is het verantwoord omgaan met grondstoffen. Bij A. van Liempd slopen we dan ook niet maar delven we nieuwe grondstoffen!

Door het Rijksvastgoedbedrijf is niet alleen naar de prijs gekeken maar ook duidelijk naar het duurzaamheidsaspect. Hierbij is gebleken dat circulair slopen goedkoper is dan traditioneel slopen doordat wij niet alleen de voordeligste partij waren maar ook het meeste hoogwaardig hergebruik realiseren.

De registratie van de materialen en grondstofstromen worden allen nauwkeuring bijgehouden zodat aantoonbaar is waar ze een nieuwe bestemming krijgen. Daarnaast werken we intensief samen om de kennis binnen Rijksvastgoedbedrijf uit te breiden met als doel dat alle slooppojecten in de toekomst circulair uitgevoerd worden.

Een kleine greep uit de materialen die een nieuwe bestemming krijgen zijn; Dakgrind, Gebakken klinkers, Aluminium kozijnen, Deuren, Tegels, Stalen dakconstructie, Keukeninventaris, Aico’s en Radiatoren. Deze worden allen aangeboden via Gebruiktebouwmaterialen.com.