Tilburg - Universiteit Tilburg :

Renovatie sloop Koopmans Building

In Tilburg is A van Liempd Sloopbedrijven sinds november 2017 gestart met de grootschalige renovatiesloop van het 12 verdiepingen tellende Koopmans gebouw. Opdrachtgever voor deze sloop is Universiteit Tilburg.

SLOPEN =
Toekomst

Geregeld voeren wij voor gerenommeerde partijen grootschalige renovatiesloopwerken uit, zo ook voor Tilburg University. Werken op een campus vraagt om extra aandacht en uitgebreide werkvoorbereiding. Sleutel tot succes is het hebben van de juiste mensen op de juiste plekken. Zo is er een projectteam samengesteld dat in het verleden al intensief heeft samengewerkt met elkaar en met de opdrachtgever.

Het gebouw zal uiteindelijk van binnen compleet tot op het casco gestript worden. De Moeilijkheid zit hem hier vooral in het verticale transport van de verschillende materialen over de 12 verdiepingen. Daarbij is het belangrijk dat de buitenschil en de trappen, lift en verdiepingsvloeren intact blijven. Deze zijn namelijk onlangs nog gerenoveerd.

Een andere uitdaging zit in de grootschalige asbestsanering. Hierin werken wij intensief samen met de opdrachtgever om de toepassingen op een veilige manier te verwijderen. 

Bij renovatiesloop komt altijd een schat aan materialen vrij welke een tweede leven krijgen  via onze dochteronderneming Gebruiktebouwmaterial.com. Denk hierbij aan hoogwaardig hergebruik van;

- 300 binnendeuren, grotendeels ingezet voor de bouw van voetgangerssluis
- 48 Sphinx urinoirs met Geberit drukknoppen
- 24 tussenschotten
- 48 brandslanghaspels met kasten
- 1 Noodaggregaat
- 5 Daalderop boilers
- 400 lichtarmaturen

De werkzaamheden zullen in mei 2018 opgeleverd worden zodat de bouwkundig aannemer kan beginnen aan de herinrichting van het gebouw.