Rotterdam - Woonstad:

Sloop
148 woningen
in Spangen

Slopen in Rotterdam is een specialisme opzich. De turbulente geschiedenis die de stad rijk is komt in uitdrukking in die woningen die op dit moment gesloopt worden. De opbouwperiode is zowel in de gebouwen als in de ondergrond af te lezen. Desalniettemin is het voor ons bedrijf een echte grondstofbank. Wij delven met name hout dat in grote getale vrijkomt bij de sloop van deze Rotterdamse huizen. Zo hebben wij 10.000 lm balkhout en meer dan 250 kunststof kozijnen hoogwaardig hergebruikt.

SLOPEN =
CONTROLE

De sloop in Spangen en dan specifiek de Staringbuurt is een goed voorbeeld van “Wij slopen niet, wij delven nieuwe grondstoffen”. Door de grote hoeveelheid grondstoffen kunnen wij vele malen goedkoper schrijven dan onze concurrenten.

De eerste fase waarbij bodemsanering, asbestsanering, grondaanvulling, binnenstedelijk totaal sloop aan de orde kwamen waren voor de opdrachtgever zo naar tevredenheid verlopen dat wij de 2de fase één op één mochten uitvoeren. Vrij uniek omdat dit ons eerste sloopproject voor Woonstad Rotterdam was. Ondertussen is de onderlinge relatie alleen maar gegroeid en is A. van Liempd een vaste partner voor Woonstad Rotterdam geworden als het gaat om circulair slopen.